ESKILSTUNA

Ytterligare 100 varslas på Volvo CE

Ytterligare 100 personer varslas på Volvo CE i Eskilstuna.
25 av dessa varslas på reservdelslagret, Volvo Parts, där det inte varslats tidigare. Strax före lunch på måndagen fick de anställda på fabriken i Hallsberg beskedet att 100 varslats.

Förra året varslade Volvo CE 1 350 personer i Arvika, Eskilstuna, Hallsberg och Braås utanför Växjö. 350 av dessa i Eskilstuna.

Nu kommer alltså en ny varselvåg över maskintillverkaren och ytterligare 100 varslas alltså i Eskilstuna. 75 inom komponenttillverkningen, Volvo Components och 25 på reservdelar, Volvo Parts.

Orsaken till varslen är en fortsatt avmattning av världsmarknaden för anläggningsmaskiner. 

Avmattningen av världsmarknaden för anläggningsmaskiner är till mycket stor del beroende av den pågående globala finanskrisen.

– Vi agerar nu för att anpassa produktionskapaciteten till den vikande efterfrågan och för att se till att vi kan gå stärkta ur den pågående finansiella krisen, säger Jörgen Svenningsson, chef för Volvo Construction Equipment Operations Europe.

Samtliga nu varslade medarbetare inom Volvo CE Sverige är kollektivanställda. MBL-förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att inledas omgående.

Bert Thulin som är ordförande på Verkstadsklubben på företaget är uppgiven.

– Det här är fruktansvärt tråkigt, säger Bert Thulin.

– Man hade ju hoppats slippa uppleva att det skulle bli ytterligare en omgång med varsel, fortsätter han.

Joel Hedin
joel.hedin@sr.se

Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista