ESKILSTUNA

Elbolag anklagas för att lura kunder

Eskilstuna Energi- och Miljö har den senaste månaden fått ta emot samtal från kunder som säger att de lurats byta elleverantör. Telefonförsäljare ringer upp kunden och säger att Eskilstuna Energi- och Miljö har upphört och att de som nya ägare tagit över verksamheten.

– Kunden tror att det är vi som ringer säger Rebecca Trübenbach som är kundcenterchef på Eskilstuna Energi- och Miljö

Energibolaget i Sverige AB pekades även förra året ut av Eskilstuna Energi och Miljö för att använda sig av oschysta metoder. Då hörde oroliga kunder av sig Eskilstuna Energi- och Miljö och sa att telefonförsäljare ringt och uppmanat dem att byta elleverantör på grund av ombyggnationer. Då valde Eskilstuna Energi och miljö att anmäla Energibolaget i Sverige AB till Energimarknadsinspektionen. Något som inte gett något resultat.

– De telemarketingbolag vi samarbetar med har tydliga riktlinjer för vad de ska säga, säger Peter Wärme som är vd på det utpekade Energibolaget Sverige AB.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista