ESKILSTUNA

Lugnet åter på hotad skola

Torsdagen var det en lugn dag på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna efter onsdagen dramatik då en person greps efter att ha hotat att komma och skjuta på skolan.

Skolans elever fick ledigt på förmiddagen medan lärarna samlades i skolans aula för att prata om det som hände på onsdagen.

Sonny Lundgren är rektor på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna och ger uttryck för de känslor som råder rent generellt på skolan dagen efter.

– De funderingar som florerar är om man verkligen kan lita på att ingenting kommer att hända nu när han är släppt. Men polisen har ju gjort en bedömning av läget och kommit fram till att den här mannen är ofarlig, säger han.

Det blev en lite annorlunda start på dagen idag på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. Lärarna fick under förmiddagen en chans att prata av sig och efter lunch så samlades skolans elever i sina klassrum tillsammans med sina mentorer för att också de prata igenom vad som hände under gårdagen. Meri Andersen och Madelene Mariusson går båda två i andra klass på det estetiska programmet och de tyckte inte att det var någon fara igår.

– Så farligt var det nog inte. Jag tror inte att någon reagerade särskilt kraftigt känslomässigt på det, säger de.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista