Flen

Pendlare inte förvånade över tågolyckan

Flera som pendlar från Flen är inte förvånade över den olycka på Flens centralstation under måndagskvällen, då en man omkom när han blev påkörd av ett tåg. Säkerheten på Flens centralstation har nämligen diskuterats tidigare.

Många flensbor tycker att det är osäkert att ta sig över spåren och är kritiska till säkerheten kring spårområdet.

– Jag är inte förvånad, för det går så väldigt fort. Man kan inte lita på det mekaniska med bommar, säger Charlotte Kvarnhem som själv pendlar från Flens Centralstation.

”Säkerhetsnivån inte acceptabel”
Kommunalrådet Anders Berglöv kommer nu att trycka på ännu mer för att Banverket ska öka säkerheten vid Flens Centralstation. Han anser inte att säkerhetsnivån vid platsen för olyckan är acceptabel säger han. Kommunalrådet får medhåll från tågpendlaren Charlotte Kvarnhem.

– Det är bara en tidsfråga innan det händer igen, säger Charlotte Kvarnhem.

Banverket medvetna om kritiken
Trots att pendlare och Flens kommun under en längre tid har tryckt på för att få Banverket att göra något åt säkerheten vid spåren och järnvägsövergången vid Flens station så kvarstår problemen.

Utredningen kring vad som hände när den 57-årige mannen kördes ihjäl är inte klar men för bara ungefär en vecka sedan påtalade kommunen problemen för Banverket.

Björn Hasselgren som är regional direktör på Banverket säger att det hela är en fråga om prioriteringar, då det är många stationsområden i landet som behöver åtgärdas. Men han påpekar att Banverket för en diskussion med Flens kommun om säkerheten vid stationsspåren i Flen.

– Man blir tvungen att väga olika projekt mot varandra, säger Björn Hasselgren.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se