SÖRMLAND

Assa backar om kritiserade lås

Låstillverkaren Assa backar om de kritiserade Evolåsen och erbjuder gratis hjälp till de villaägare som behöver.
Villaägarnas riksförbund har på tisdagen kommit överens om det med låsföretaget.

Villaägarna och Assa har ingått en principiell överenskommelse om att de småhusägare som har behov, ska få kostnadsfri hjälp med att installera ett kompletterande skydd till vissa lås i Evo-serien.

I höstas spreds via Internet och TV en ny metod att manipulera låset Assa Evo. Det skapade oro bland många småhusägare. För att lösa problemet har Assa tagit fram ett lättinstallerat kompletterande skydd i form av ett bleck, så kallat L-järn.

Efter en principöverenskommelse med Villaägarnas Riksförbund erbjuder nu Assa även hjälp med installation till alla småhusägare som av olika skäl inte anser sig kunna installera L-järnet, till exempel handikappade och äldre. Låssmeder i hela Sverige kommer att hjälpa till med installationen. Erbjudandet gäller de som köpt sitt lås efter 1 oktober, 2005 och gäller fram till och med juni månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".