Polisens underskott ger inga stora konsekvenser

Underskottet inom polisen i sörmland kommer inte att innebära att Polisens verksamheten drabbas i någon större utsträckning. Det säger Per Fryksén, länspolismästare, efter det att polisen går med 30 miljoner i underskott i år.
En stor kostnad, drygt 13 miljoner om året, kommer från den utökade bevakningen på Skavsta flygplats. Polisen räknar kallt med att regeringen skjuter till pengar även om Per Fryksén medger att han inte kan räkna med det förräns pengarna väl har kommit. Det totala underskottet i år är alltså på 30 miljoner kronor. Tidigare har vi berättat att skavsta och pensionsavsättningar står för drygt 15 av dessa. En stor del av underskottet består även i kostnader för nyaanställningar. Pengar som polisen får tillbaka från centralt håll nästa år. En annan stor post, drygt 11 miljoner, betstår av övriga kostnader som uppkommit bland annat på grund av en omorganisationen. Resten är ett gammalt underskott som släpat efter. Länspolismästare Per Fryksén är optimistik och tror att budgeten kommer att vara i balans till utgången av 2006. Men några garantier är han inte beredd att lämna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".