Nyköping

Kritik mot GM från återförsäljare

Reaktionerna var många på onsdagen efter beskedet att Saabs ägare General Motors inte är intresserat av att driva Saab vidare. Regeringen säger nej till att staten går in som ägare eller stöttar Saab.
– Det finns en effektiv fabrik i Trollhättan. GM är medveten om att fabriken gör bra bilar, men har inte utnyttjat den resursen på rätt sätt, säger Göran Augustsson, vd för Bilcentergruppen i Sörmland, som är återförsäljare av Saab.

Näringsministern Maud Olofsson sa på onsdagen att staten inte ska gå in och stötta Saab med skattepengar. Göran Augustsson menar dock att det är fel och att det är helt andra saker som står på spel.

– Det handlar inte om Saab utan sysselsättningen inom fordonsindustrin, som står för stora exportinkomster tillsammans med underleverantörerna.

Men han tror inte att Saab kommer att gå i konkurs eller läggas ner, utan hoppas på att det återigen blir ett eget företag.

Anna Stensson
anna.stensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".