Ett nytt hotell ska byggas, enligt hotellchefen.
ESKILSTUNA

Planer på nytt hotell Statt

Den senaste tiden har varit dramatisk för chefen på Statt i Eskilstuna Irja Bäckström. I december förra året utsattes hotellet för ett vattensabotage och på onsdagen - den stora branden, som totalförstörde stora delar av hotellet. Men det finns redan planer på ett nytt hotell.

På torsdagen har krafterna gått åt till att samla ihop personalen som gemensamt kommit fram till att de vill fortsätta arbeta på olika sätt.

– Vi hänger i luften just nu, det råder ett slags undantagstillstånd just nu och vi har ingen plats att gå till och vi vet inte hur den här platsen blir heller, säger Irja Bäckström dagen efter hotellbranden.

– Vi vill ju ha sysselsättning så det har varit allt från att hjälpa våra systerhotell med olika arbeten, vi kanske kan hjälpa till på något dagiskök eller det kanske fattas arbetskraft någon annanstans, vi kan erbjuda lite volontärtjänster. Det har varit mängder med olika idéer, fortsätter hon.

Personalen på Statt i Eskilstuna vill inte lägga ner arbetet i väntan på att ett nytt hotell ska byggas.  Och enligt Irja Bäckström är det viktigt att man i en sådan här situation har ett arbete att gå till. Under dagen har personalen på Statt samlats på systerhotellet Bolinder Munktell, där man upprättat ett tillfälligt kontor. Inbjudna var bland annat räddningstjänsten och försäkringsbolaget. Diskussionen rörde de fortsatta jobben, om ett nytt hotell kommer byggas upp och varför detta hände.

Och enligt Irja Bäckström täcker försäkringarna branden och ett nytt hotell kommer att byggas upp.

– Vår plan och Choice säger att vi vill har verksamhet i Eskilstuna. Men vi kan inte säga förrän skaderegleringen sagt sitt när vi kan börja om igen. Vi kan bara konstatera att det här anrika huset från 1939 finns inte kvar, men vi kan bygga upp någonting nytt som kan stå för något bra och värdefullt i framtiden, slutar Irja Bäckström på hotell Statt i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".