Branden på Statt i Eskilstuna. Foto: Marie Engström/SR Sörmland
ESKILSTUNA

Misstänkt mordbrännare nekar till attentat

Den 37-årige man från Eskilstuna som greps inder torsdags-
eftermiddagen misstänkt för branden på hotell Statt i Eskilstuna i onsdags nekade under fredagens förhör fortfarande till att ha startat branden.

Mannen är misstänkt för mordbrand. 37-åringen är anställd på en restaurang i Eskilstuna och är känd av polisen sedan tidigare men då för mindre brott. Några motiv bakom branden finns inte i nuläget.

Den restaurang där mannen är anställd tillbakavisade under fredagen alla uppgifter om att restaurangen skulle vara inblandad i branden på Statt. En restaurang i Centrala Eskilstuna lade under fredagen via Facebook ut ett brev till allmänheten där ägarna uppgav att de under några timmar skulle finnas tillgängliga i lokalen om någon skulle ha  frågor kring branden på Hotell statt.

Anledningen är att restaurangägarna känner sig utpekade som medskyldiga till branden på Statt i onsdags och vill nu ha ett slut på ryktena. Enligt restaurangägarna har personalen och deras barn och anhöriga blivit indragna i som de skriver ”en smutskastningskampanj”. Detta eftersom vissa mc- gäng kopplats samman med deras verksamhet.

Polisen vill inte uttala sig om ifall den aktuella restaurangen har någon koppling till något mc-relaterat gäng. Restaurangägarna efterlyser nu en mer tydlig dialog med polisen om hur de ska komma åt den här typen av problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".