Son dömd för rån på föräldrar

På onsdagen kom domarna mot de personer som åtalats för det grova rånet mot ett par i Barva mellan Eskilstuna och Strängnäs i början av Maj. Den 27- årige sonen till det par som rånades, dömdes till fem års fängelse för grovt rån.
Den 27-årige sonen hävdade under rättegången att han inte tyckte om idén på att råna sina föräldrar och att själva rånet inte var hans idé. Enligt domen kan idén till brottet inte ha kommit från någon annan än honom, eftersom bara sonen kunde veta att det fanns pengar i hemmet. sammanlagt kom rånarna över pengar och värdepapper till ett värde på över en miljon kronor. En 21- årig man dömdes till sju års fängelse för grovt rån, förberedelse till grovt rån och vapenbrott. Han hävdade under rättegången att han och sonen till paret hade en stor skuld och att det var därför dom behövde pengar. Men det trodde inte rätten på. Tre andra pesoner dömdes till fängelsestraff på mellan ett år och ett år och nio månader. Rånarna trängde sig in i bostaden och visade upp parets son som kidnappningsoffer. Pappan och sonen tvingades lägga sig ned på golvet. På övervåningen våningen låg mamman i sängen, hon fick ett skott i armen. Paret hölls fångna i flera timmar. Enligt tingsrätten var sonens delaktighet i rånet så omfattande att han anses som medgärningsman. Mamman till 21- åringen dömdes till skyddstillsyn för häleri och medhjälp till vapenbrott. En man från Stockholm dömdes också till fängelse i ett år för häleri, skyddande av brottsling och narkotikabrott. De dömda för rånet ska också betala stora skadestånd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".