Bandy

Katrineholm förlorade

Katrineholm Bandy förlorade kvalmatchen till elitserien mot Kungälv med 4-3 efter 2-1 i paus. Det var nära att Katrineholm hade kvitterat i slutet av matchen, då de tog upp underläge 4-1 till 4-3.

Det här var Katrineholms första förlust i kvalspelet till elitserien.IFK Kungälv vann med 4-3 efter 2-1 i paus.
Katrineholm var riktigt heta i slutet av matchen och hade så när kvitterat. Efter en jämn första halvlek, så kunde Kungälv gå ifrån till 4-1 i andra halvlek, men sista kvarten var Katrineholm nära att kvittera:
--Vi hade några feta chanser, att slå in kvitteringen 4-4 i slutat av matchen, berättade Katrineholms tränare Roger Karlsson efter matchen.
Katrineholm ligger tvåa i kvaltabellens södergrupp och har stora möjligheter, att tillsammans med IFK Kungälv ta steget upp i elitserien igen.
Katrineholm möter IFK Kungälv på Backavallen på onsdagkväll,bortamatch mot Gais i Göteborg på fredag och så avslutas elitkvalet hemma på Backavallen i Katrineholm på söndag mot Lidköping.

Leif Johansson
leif.s.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".