Bandy

Katrineholm VBS klart för Elitserien

Katrineholm Värmbol BS spelade idag 4-4 i matchen mot Lidköping i kvalet till Elitserien. En poäng räckte för att ta steget upp i Elitserien nästa säsong.

Det var ett ymnigt snöfall över Backavallen i Katrineholm där KVBS tog emot Lidköping i den sista kvalmatchen till Elitserien. Efter 35 minuter var gästande Lidköping i ledningen med 3-0 och det usla vädret gjorde det i stort sett omöjligt att spela bandy. Katrineholms taktik att slå lyror fungerade inte alls. Då flyttade KVBS upp Markus Skoog från mittfältet till anfallet. Ett drag som gav utdelning. Niklas Eriksson reducerade till 3-1 i 36:e minuten och kvarten senare hade Markus Skoog både reducerat och kvitterat.

– Det är tillfälligheter att bollen studsar fram. Det är bara att klippa in den, säger Markus Skoog.

I den 56:e minuten tar Lidköping ledningen igen och det ser tungt ut för hemmlaget. Men Katrineholm visar fin lagmoral och Mattias Elf kvitterar återigen knappa tio minuter senare.

– Då kunde vi försvara oss och spela på resultatet resten av matchen, säger tvåmålsskytten Markus Skoog.

En poäng räckte för Katrineholm Värmbol som nästa säsong alltså spelar i Elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".