Bristande koll på extraknäck

Det finns fortfarande brister i kontrollen och informationen när det gäller kommunanställdas bisysslor (extraknäck) i Eskilstuna. Det framgår av en revisionsrapport från det privata bolaget Komrev.
Bristerna finns trots att kommunen redan för tre år sen lovade att skärpa reglerna, efter att det avslöjats att flera kommunanställda sålt tjänster från egna företag till Eskilstuna kommun. Men nu visar en uppföljande revision att kommunen inte har gjort tillräckligt för att skärpa rutinerna kring bisysslor. Komrev uppmanar kommunen i uppdrag att på ett tydligare sätt informera de anställda om gällande regler. Till grundreglerna hör att bisysslor inte får konkurrera med arbetsgivarens verksamhet, det får inte heller hindra den anställdes ordinarie arbete eller påverka den anställdes arbete så att det skadar förtroendet i en myndighetsutövning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista