Särskilt boende för elöverkänsliga i Eskilstuna?

Eskilstuna kommun utreder just nu möjligheterna att ordna ett särskilt boende för elöverkänsliga. -Men, det är fortfarande tidigt i utredningsskedet och kommunen vet inte om det ens är möjligt ordna ett sånt boende, säger Jonny Lundgren, socialdemokrat och ordförande i Eskilstuna kommunfastighet.
Kommunen började utreda frågan om ett särskilt boende för elöverkänsliga i våras, och en första avrapportering kommer nu i augusti. Om det skulle beslutas att ordna ett sånt boende, tror Jonny Lundgren att det är rimligt att det skulle kunna vara färdigt om tidigast ett eller två år. Ämnet är komplicerat, menar Jonny Lundgren, men han tror ändå att de kommer finna en lösning. -Jag har följt det här under många år och sett att man har hittat lösningar för en del. Men de har varit lätt elöverkänsliga, är det så att det är tungt elöverkänsliga, då är det ju ett mer komplext problem, säger Jonny Lundgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".