Ännu en gripen för fritagningen

En 23-årig man greps vid lunchtid på tisdagen i närheten av Bålsta, där polisen sökt efter de två medhjälpare som misstänks ha deltagit i fritagningen från Mariefredsanstalten på måndagskvällen. Polisen misstänker att det är en av de män som fritog en 24-årig fånge på måndagen, uppger Pär Eriksson vid polisen i Strängnäs för Sveriges Radio Sörmland.
Enligt Radio Uppland larmades polisen av personer i en fritidsbåt som nästan kört över mannen som kom simmande i vattnet. Fortfarande saknas en av de fyra personer som misstänks för att ha fritagit en 24-årig fånge på måndagen. De tre personer som hjälpte fången att rymma från Mariefredsanstalten, och som hittills gripits, misstänks för grovt främjande av flykt, ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse. Enligt närpolischef Pär Eriksson i Strängnäs har endast korta förhör hållits med de tre männen, 31, 23 respektive 19 år gamla. - Det handlar om personer som rör sig i rånkretsar, säger Pär Eriksson till TT.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".