Volleyboll

Vingåker utklassade Linköping

Kvartfinalserien lever för Vingåker. Efter 3-0 (25-17, 25-19, 25-13) hemma mot Linköping reducerade Vingåker till 1-2 i matcher. Nu lever hoppet om en semifinalplats igen. 
– Vi hade kniven på strupen och vi visade att vi kunde vända den här kvartfinalserien, säger Linus Fröberg som gjorde 13 poäng i matchen. 

I de två första kvartsfinalerna mot Linköping slarvade Vingåker i inledningen av matcherna. Därför hade Vingåkers coach Jonas Pettersson pratat extra om det inför matchen. Laget skulle också försöka avgöra anfall från fler spelare än Mark Bjurik, slutspelets poängkung. Ett heltaggat hemmalag lyssnade på matchplanen och fler Vingåkerspelarespelare tog för sig både i anfall och försvar. De egna misstagen var också betydligt färre hos hemmalaget än hos bortalaget.  

Linköping stod inte att känna igen. Efter två bra matcher där Thomas Edgars och Adam White dominerat stort var östgötalaget plötsligt mänskligt och förlorade många poäng på eget slarv. – Vi tog tag i allting och gjorde dem dåliga, menar Fröberg.

I hemmalaget fanns många glädjeämnen i den tredje kvartsfinalen. Tobias Ericsson, som blev vald till matchens bästa hemmaspelare, var oerhört duktig i försvaret och gjorde även 10 poäng. Linus Fröberg och Mark Bjurik blev poängbäst för hemmalaget med 13 poäng var. - Det är viktigt att alla spelare kliver fram och gör poäng, säger en glad Fröberg. Dave Egans passningsspel var flera nivåer bättre än i  den första kvartsfinalen vilket bidrog till att Vingåker avgjorde många bollar på smash. Len Croner, Erik Bylund och Anders Macklenburg klev också fram och visade att Linköping skulle kamma noll i Vidåkershallen denna kväll.

Trots segern ligger Vingåker under med 1-2 i matcher. På tisdag spelas kvartsfinal 4 i Linköpings Sporthall där Linköping har sex raka segrar.

Hur ska ni vända på det här?

- Nu ska vi åka ner till Linköping på tisdag och spela precis likadant och sen avgör vi här på hemmaplan, avslutar Fröberg.

Joel Hamberg
joel.hamberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".