OXELÖSUND

Kommunalrådets hem vandaliserat

Kommunalrådet Benita Vikström i Oxelösund fick sitt hus nedsmetat med ägg och tomater i förra veckan. När hon kom hem efter ett sent möte en kväll hade någon smetat ner entrédörren till hennes hus med ägg och tomater.

Även altanen på baksidan var nersmetad med äggsmet. Det är andra gången under vintern som hennes hem vandaliseras. Händelsen är polisanmäld, men det finns ännu ingen misstänkt.

– Först blev jag tagen, men sedan blev jag arg. Jag tror att det har med mig som politiker att göra. Jag har aldrig varit orolig, men nu funderar jag när jag stänger ytterdörren. Jag känner mig inte trygg.

Är det någon skillnad att vara politiker idag jämfört med tidigare? 

- Ja, det är en stor förändring på tio år. Debattklimatet är oerhört hårdare, bland annat när det gäller chattandet på nätet. Det är direkt kränkande och låg nivå på saker som framförs. Det kände jag inte för tio år sedan.

Benita Vikström tror, trots att hennes hus blev nedsmetat med ägg och tomater, att det inte behövs mer skydd för politikerna i Oxelösund.

– Vi har inte känt något behov av mer skydd för vi ska ju inte isolera oss. Vi är ju en del av samhället och vi företräder medborgarna.

Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista