SÖRMLAND

Tjällossningen gör att vägar stängs

Våren ställer till med problem på framförallt de mindre vägarna i Mellansverige. Detta gör att Vägverket under tjällossningsperioden kan besluta om att tillfälligt stänga av vägar eller införa begränsningar för den tunga trafiken i bland annat Sörmland.

– Uppskattningsvis berörs 100 till 150 mil av regionens vägar, säger Einar Schuch som är vägdirektör på Vägverket Region Mälardalen.


Skolskjutsar, bussar i linjetrafik, fordon för sophämtning samt transport av livsmedel och slaktdjur kan köra som vanligt.

Det gäller även fordon för nödvändiga fodertransporter med högsta axel/boggitryck av 8/12 ton. Övriga tunga fordon kan,  i begränsad omfattning, få dispens att köra efter kontakt med Vägverkets driftentreprenör.

– Vi vill uppmana all tung trafik som färdas på små och medelstora vägar i länen att kontrollera status på vägen före färd, säger Einar Schuch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista