Politiker splittrade om Kuggnäs-fest

Politiker i Nyköping är splittrade inför fredagskvällens och lördagens musikfest på Kuggnäs motorgård där flera nationalistiska band kommer att spela. Socialdemokraterna och vänstern är emot att festen får arrangeras, medan kristdemokraterna och moderaterna är för.
-Det finns ju inga regler och bestämmelser som säger att de inte skulle få ha den här festen om de vill, säger Jan Carle, moderat oppositionsråd i Nyköping. Flera starkt nationalistiska band kommer att spela - bland annat Ultima Thule. Vid en liknande musikfest för två år sen kom rasister och nynazister från flera europeiska länder dit. Med seig-heil-rop och nazistiska kampsånger skrämde de slag på Nyköpingsborna. Men trots det som hände då har alltså kristdemokraterna och moderaterna inget emot att festen arrangeras i år igen. Kristdemokraternas gruppledare i Nyköping, Hans Eklind, tycker att arrangörerna ska få en andra chans. Och moderaten Jan Carle tycker att det är en demokratiska rättighet att få lyssna på den musik man vill. Socialdemokraterna och vänsterpartiet skulle däremot helst vilja stoppa festen. -Jag kan bara beklaga att de genomför den här festen en gång till, de borde ha dragit lätrdomar från förra gången och vad som hände då, säger Niklas Franzén är vänsterpartiets gruppledare i Nyköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".