Rånförsök mot kiosk i Eskilstuna

Två personer försökte råna kiosken i Hållsta utanför Eskilstuna strax före kl 9 på måndagen. Men de blev skrämda av att personal skrek på hjälp och försvann från platsen i en bil.
Det var strax före klockan 9 på måndagen som två män gick in i kiosken och tvingade ner kassörskan på golvet. De satte en trasa i munnen på henne, men hennes skrik på hjälp gjorde, tror polisen, att de flydde därifrån. Enligt polisen försvann de i en bil söderut. Vid skroten i Hällberga hittade polisen senare en vit Opel kadett som låg på taket med tändningen på. Polisen utgår från att det är rånarnas flyktbil eftersom kassörskan hade uppget att de försvann i en vit bil. Polisen ser detta som ett tecken på att något gick snett för rånarna och att det hela inte var särskilt planerat. Kassörskan uppger att de är yngre personer och polisen utgår från att de är i 20-årsåldern. Inga vapen användes vid rånförsöket. Enligt det signalement som kassörskan har uppgett för polisen var en av männen var normallång och smal och hade en svart overall och en illgrön eller svart luva över huvudet. Den andre var normallång, ljushårig och hade ljusblått plagg i klädseln. Rånförsöket är ett i raden av liknande händelser i Eskilstuna den senaste tiden, med undantag från tillvägagångssättet. Flera rån har skett de senaste veckorna, i fredags rånades en taxichaufför i Skiftinge, och i slutet av juli rånades Nattkröken vid Tunavallen och en kiosk i Fröslunda. Dessutom rånades en ICA-butik och en grillbar i månadsskiftet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".