SÖRMLAND

Inte alla kommuner släcker ljuset

Vid halv nio på lördag kväll väntas miljontals människor världen över att släcka ljuset i en manifestation för klimatet. Det är miljöorganisationen WWF som står bakom aktionen.

Men Nyköping, Flen, Gnesta och Eskilstuna kommuner har inte tänkt att delta i aktionen. De kommuner som deltar i Sörmland är Vingåker, Katrineholm, Strängnäs och Oxelösund. I Vingåker är Viking Jonsson socialdemokratiskt kommunalråd.

– Om alla hjälps åt och släcker de lampor som finns så är det klart att det kommer att göras något. Om inte annat så blir ju ämnet väldigt aktuellt, säger Viking Jonsson.

Men det är alltså flera sörmländska kommuner som inte kommer att delta Earth Hour på lördag, Eskilstuna till exempel. Miljöpartisten Björn Lymar är gruppledare för miljöpartiet där.

– Ska vi vara med i det här ska vi inte bara ha en jippogrej utan verkligen satsa på det och det har vi inte resurser att göra i år, säger Björn Lymar.

Åsa Stöckel
asa.stockel@sr.se

Joel Hedin
joel.hedin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".