Nyköping

Kulturpolitikers son fick bästa rollen

Kulturnämndens ordförande i Nyköping, folkpartisten Ulla Karin Skoghags son får det enda långvariga skådespelarjobbet när eventbolaget Comedy Art Theater tar över efter gästabudsspelet på Nyköpingshus i sommar. Kritiken växer nu mot Skoghag som trots protester tidigare upphandlade eventbolaget. 

När eventbolaget Comedy Art Theater nu börjar bli klara med sina planer för borggården på Nyköpingshus i sommar så visar det sig att det är Ulla-Karin Skoghags son, som fått den bästa rollen av de lokala skådespelare som anlitats. Sonen får det enda långvariga skådespelarjobbet av de amatörskådespelare som anlitats.

Ulla Karin Skoghag har tidigare fått hård kritik för att hon valde bort det tidigare populära Gästabudsspelet på borggården och istället handlade upp eventbolaget Comedy Art Theater från Göteborg.

I upphandlingen ingick att också anlita lokala nyköpingsskådespelare och det blev alltså politikerns egen son som fick den mest attraktiva rollen.

Ulla Karin Skoghag säger till Södermanlands Nyheter att allt gått schysst till och att teatergruppen inte visste att det var hennes son de anställde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".