All fryst kyckling från Kronfågel dras in
Katrineholm

Kronfågel återkallar all kyckling

Företaget Lantmännen Kronfågel, med produktion i Valla återkallar all djupfryst kyckling sedan ytterligare fyra fynd gjorts av glasbitar i kycklingköttet. De nya klagomålen gäller, enligt Kronfågel, andra frysta produkter än de som återkallades i tisdags. Detta görs för att inte riskera konsumenternas säkerhet

Polisen misstänker att Kronfågel utsatts för sabotage och har rubricerat det som grov skadegörelse. Flera tips har kommit in till polisen.

Totalt har tolv personer på olika orter i landet hittat glasbitar i kyckling från Kronfågel, uppger TT.

Om ett livsmedelsföretag utsätts för sabotage, vilket polisen tror i det här fallet, som hotar att skada många människor räknas det som systemhotande brottslighet. Då kopplas ofta Säpo in, men polisens informatör Lars Franzell sa till Sveriges Radio Sörmland på torsdagen att det just nu inte är aktuellt att kalla in Säpo.

Kronfågel kan inte säga om glasfynden kommer från den egna produktionen eller om de av misstag hamnat i varorna hos butik eller hos konsument.

Kronfågel återkallar partierna för att inte riskera konsumenternas säkerhet.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".