Många drabbade av datavirus

Omkring 16.000 av Telia Soneras internetabonnenter, både företag och privakunder, hade på tisdagen problem med att komma in på internet. Orsaken är att Windows sent på måndagskvällen drabbades av ett datavirus.
Problemet löstes under morgonen, men fortfarande kan datorer med operativsystemet Windos NT eller XP ha drabbats av viruset, som nu sprids i världen. Telia Sonera undersöker hur masken kunde slå ut 40 av företagets servrar. Och det är inte bara dom som har Telia Sonera som internetleverantör som drabbats, även kunder hos andra leverantörer som i sin tur köper till exempel adsl-tjänster av Telia har drabbats. De som har äldre versioner av operativsystemet som till exempel Windows 98 eller Millennium behöver inte oroa sig, Viruset drabbar bara de som har Windows NT eller nyare versioner. De bör dock uppdatera sitt virusskydd. Men det är inte helt lätt att veta om datorn är smittad. (ekot)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".