Matförgiftning kan anmälas via internet

Nu under rötmånden drabbas många av matförgiftningar av olika slag. Både när man lagar mat hemma och äter på restaurang. Men det är få som anmäler till kommunerna att de blivit matförgiftade på restaurang. Det säger Kristina Nilsson, livmedelsinspektör i Eskilstuna. Därför har Eskilstuna kommun nu gjort det möjligt att göra en anmälan via internet.
Att så få känner till möjligheten att anmäla är en anledning till att Eskilstuna kommun nu gör det möjligt att anmäla matförgiftningar via en blankett på kommunens hemsida på internet. För det viktigt att man anmäler om man misstänker att man blivit dålig på restaurang eller av något man köpt, säger Kristina Nilsson, som är livsmedelsinspektör på Eskilstuna kommun. Ungefär 500 000 svenskar matförgiftas varje år, och att anmäla matförgiftningen är ett sätt att uppmärksamma kommunens inspektörer på matställen som kanske inte har tillräcklig hygien, säger Kristina Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".