Nyköping

Krogägare misstänkt för attentat

Polisen kan ha nått ett genombrott i utredningen kring mordbranden mot Blue Moon Bar i Nyköping. En man från Stockholm anhölls idag skäligen misstänkt för anstiftan till grov mordbrand. Mannen är enligt polisen delägare i Blue moon bar.

– Så vitt vi känner till så är han en av delägarna, säger kriminalkommissarie Bengt Jansson.

Den misstänkte mannen ska, enligt åklagaren, ha anlitat en tidigare anställda för att bränna ner restaurangen. Den anställda är sedan tidigare häktad misstänkt att ha tänt på restaurangen i slutet av januari. Restaurangen totalförstördes då. Attentatet var det fjärde mot restaurangen sedan den öppnades i november.

Men varken polis eller åklagare vill i dag säga vilka bevis som finns mot den misstänkte mannen.

I slutet av förra året fick ägarna ett hotbrev där någon skrev att personalens bilar skulle brinna om baren öppnades. Och den 17 december bröt sig någon in och ställde bensindunkar i lokalen.

Enligt polisen hade dom som bröt sig in tänkt att tända på redan då men skrämts av något och inte hunnit längre. I början av januari i år skedde åter igen ett inbrottsförsök på Blue moon bar som denna gången inte lyckades. Men den 26 januari gick det lättare.

Då larmades räddningstjänsten strax efter klockan åtta på morgonen om att det brann i fastigheten på Västra Kvarngatan där krogen Blue Moon Bar ligger. I flera omgångar har sedan personer gripits misstänkta för mordbranden. Men några större framgångar har inte skett i utredningen.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Ellen Forslund
ellen.forslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".