Eskilstuna

Tuff drabbning för Guif ikväll

Ikväll väntas en tuff drabbning i Eskilstuna sporthall. Hemmalaget Guif tar emot Lugi från Lund i herrarnas handbollsslutspel. Kvartsfinalen står 1-1 i matcher i bäst av fem. Mest spännande är det kanske för åskådarna. Två mycket hängivna supportrar är de trogna Arne Meijer och Leif Söderberg.

– Det måste bli vinst. Vinner de ikväll klarar de hela kvartsfinalserien. Spelar de som de gjort med snabba utspel och kontringar så…

Guif hade bara förlorat två matcher på hemmaplan innan slutspelet, därför var det överraskande att Lugi vann den första kvartsfinalen i Eskilstuna. Men i lördags vann Guif i Lund med 30-25 och nu är kvartsfinalserien i bäst av fem alltså helt jämn.

Det förväntas komma mycket publik till kvällens match, men det finns både stå och sittplatsbiljetter kvar att köpa. Några som definitivt kommer vara där är de trogna fansen Arne Meijer och Leif Söderberg.

De har varit och är fortfarande aktiva inom föreningen på olika sätt och ikväll ska deras Guif-hjärtan nervöst dunka fram Eskilstunalaget till seger i den tredje kvartsfinalen.

– Ett skräckscenario är ju förlängning, säger Leif Söderberg.

David Nilsson-Hamne
david@nilsson-hamne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".