SÖRMLAND

"Media kan trigga folk att lägga i glas"

Media kan trigga personer att lägga glas i kyckling. Det säger Lars Franzell vid Sörmlandspolisen. Utredningen fortsätter sedan glas i förra veckan hittades i Kronfågels produkter från Valla. Men exakt vad man kommit fram till vill Sörmlandspolisen inte avslöja i nuläget. Men polisen fortsätter att utreda glasfynden, som redan innan den mediala uppmärksamheten uppgick till mellan sju och nio förpackningar med kyckling som innehöll glas.

– Vi försöker ta reda på var, hur och varför de här glasbitarna hamnat i kyklingen, säger Lars Franzell.

Rikspolischefen har i dag beslutat att rikspolisstyrelsen tar hand om samordningen kring utredningen om glas i kyckling. Det innebär i praktiken att Rikskriminalpolisen kommer att samordna arbetet.

Folkpartiets rättspolitiska talesman Johan Pehrson har idag krävt att regeringen agerar i kycklingskandalen. Han anser att det är orimligt att varje enskild polismyndighet utreder kycklingskandalen var för sig. Polisen utreder om det ligger ett sabotage bakom det hela.

Kronfågel fortsätter sin produktion som vanligt och kommer inte att återkalla fler produkter, trots ytterligare glaslarm.

– Efter en lång diskussion har vi kommit fram till att det i dagsläget inte hjälper att återkalla produkter från Kronfågel. Det kommer inte att sätta stopp för det här, säger Jenny Fridh, informationschef vid företaget till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".