NYKÖPING

Vårdutbildning tillbaks i Nyköping

Till hösten får Nyköping tillbaka den sjuksköterskeutbildning, som försvann från kommunen i fjol. Det är Mälardalens högskola som startar den treåriga utbildningen.

Det var efter kritik från Högskoleverket som sjuksköterskeutbildningen i Nyköping i fjol stoppades. Det var då Linköpings universitet som stod för utbildningen. Den tidigare utbildningen kritiserades bland annat för att lärarna inte hade tillräckligt hög akademisk kompetens.

Men nu startar Mälardalens Högskola en sjuksköterskeutbildning i Nyköping. Med den nya utbildningen ska problemen ha rättats till enligt kommunens ansvariga.

– Det är mycket bra för Nyköping att vi nu får tillbaka den efterfrågade utbildningen som tidigare hade fyra sökanden till varje plats, berättar Stig Ekström, Vuxenutbildningschef i Nyköpings kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Carle säger att han ser mycket positivt på att Nyköping får tillbaka sjuksköterskutbildningen. 

– Ett brett utbud av utbildningar gör det mer attraktivt att bo i Nyköping, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".