SÖRMLAND

Pris till ungdomsblogg från museum

Sörmlands Museum har fått pris för ungdomsbloggen Youthhood. Ungdomsbloggen Youthhood drivs av sju gymnasieungdomar från Nyköping. De träffas en gång i veckan då de tillsammans med personal från museet väljer vad de ska skriva om. Bloggen fylls varje dag med ett nytt inlägg med bilder och reflexioner.

Ungdomarna som skriver i bloggen går varje vecka på upptäcktsfärd i museets samlingar. Bilder från saker de hittat i samlingarna läggs sedan ut på bloggen tillsammans med bloggarnas tankar och associationer kring grejerna.

Det var vid Nordisk museikonferens som Sörmlands Museum fick priset med motiveringen att bloggen spränger gränser och släpper in nya grupper till samlingarna. Tävlingen gällde nyskapande verksamhet vid museerna och Sörmlands museum tog hem andrapriset i konkurrens med runt tjugofem bidrag från museer från hela Skandinavien. Vinnaren var Teknisk museum i Oslo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".