18-åring dömd för mordförsök

Den 18-åring från Eskilstuna som stått åtalad för mordförsök på en 20-åring i Nässjö för en månad sedan fick på fredagen sin dom av Eksjö tingsrätt. 18-åringen dömdes till fyra års fängelse och han ska dessutom betala 125.000 kronor i skadestånd till 20-åringen.
Det var natten till den 15 juli som 18-åringen med en kniv överföll 20-åringen i dennes lägenhet i Nässjö. Han fick ett knivhugg i ryggen och ett i halsen och det var ren tur att huggen tog som de gjorde, enligt rättsläkare kunde dådet lett till att 20-åringen dött om han inte tillräckligt snabbt kommit under vård. Förhandlingarna hölls inför lyckta dörrar och många uppgifter är motstridiga, men bakom händelsen döljer sig ett bråk om pengar. 18-åringen dömdes för försök till mord, olaga hot och vapenbrott eftersom han också haft med sig en kombinerad gas- och startpistol samt en tårgaspatron vid tillfället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".