S beställde fler ja än nej-valsedlar

Socialdemokraterna i Sörmland och Östergötland har beställt fyra gånger så många jaröstsedlar som nejröstsedlar inför emu-valet. Detta trots att partiet har tagit ett beslut om att de två kampanjerna ska behandlas på likvärdiga sätt, uppger Östnytt. Sörmland har fyra gånger så många jaröstsedlar som nejröstsedlar.
- Man har väl bedömt att de behövs så många sedlar, men det ska finnas sedlar för alla, både för de som ska rösta nej, säger Maj-Liis Lööw, ordförande i socialdemokraternas regionala "Ja-kampanj" till Sveriges Radio Sörmland. Men hon försäkrar att det inte handlar om att styra väljarna åt ett håll, det vill säga åt det håll partiet vill - ett ""Ja till emu". - Det är ju ingen som ska bli utan sedel, det är ju inte så att man snålar på en viss sedel därför att man tror att folk ska rösta åt det ena eller andra hållet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".