Första tåget på 30 år stannade i Vingåker

Vid sextiden på måndagsmorgonen stannade det första tåget på Vingåkers station på över trettio år. Det var 1971 som det senaste tåget stannade i Vingåker.
Många vingåkersbor hade på morgonen samlats för att åka med, eller bara se det första tåget komma in till den nybyggda perrongen. -Det känns mycket bra, säger kommunalrådet i Vingåker Björn Andersson (m), som väntade på det första tåget strax före sex. Det är en oerhört stor dag för Vingåker, det känns ju att det finns ett stort behov av det här. -Det är helt underbart, det har varit en hård kamp innan vi fick tågstoppet, säger oppositionsrådet Viking Jonsson (s), som hoppade av tåget i Vingåker. Det här kommer att hjälpa till och förändra Vingåker. Vi har i kommunen gjort ett nytt resereglemente i kommunen. Ska vi åka ska vi åka kollektivt härifrån. Statsminister Göran Persson inviger officiellt det nya tågstoppet den 30:e augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".