Volleyboll

Katrineholm förlorade första SM-finalen

Katrineholms volleybolldamer förlorade den första SM-finalmatchen i bäst av fem mot Engelholm. Efter en bra start från bortalaget Katrineholm var det sedan Engelholm som tog över och vann med 3-1 i set.

Katrineholm åkte till Ängelholm med ett bra självförtroende efter att ha slagit ut regerande mästarna Örebro i semifinalen. Mot Engelholm, som vann elitserien, började det också bra. KVK vann det första setet med 25-23 och skakade hemmalaget. 

Sedan kom vändningen. Det verkade som om finalnerverna släppte hos Engelholm som enkelt vann de två följande seten med 25-14 respektive 25-18. Hemmalaget tog också kommandot i det tredje setet men Katrineholm vägrade att ge sig. Laget kom tillbaka och gick fram till setboll vid ställningen 24-23. Engelholm kunde dock vända på steken igen och vann det fjärde setet med 26-24 och därmed också matchen med 3-1 i set. 

– Dom servar bättre och har bättre mottagningar än oss, förklarar Katrineholms Ida Bengtsson efter förlusten.

Den andra finalmatchen spelas på torsdag i Katrineholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".