Dålig arbetsro i skolan tycker elever i Eskilstuna

Både elever och föräldrar i Eskilstuna kritiserar den dåliga möjligheten till lugn och ro och arbetsro i skolan, även om Eskilstunas grundskolor överlag får ett bra betyg av barnen och föräldrarna, enligt kommunens senaste enkätundersökning.
Eleverna i Eskilstuna är missnöjda både med möjligheten att få äta i lugn och ro och att få arbetsro. Bottenbetyget gav eleverna till skolornas toaletter, 2.8 på en femgradig skala. 7000 elever och föräldrar tillfrågades när Barn och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna och Torshälla stadsdelsförvaltning gjorde en enkätundersökning för andra året i rad. De fick både gradera hur viktigt de tyckte vissa saker var i skolan och svara på frågor hur de upplever skolmiljön och undervisningen. Det både elever och föräldrar tyckte var viktigast var trivseln och tryggheten på skolan, vilket också fick högst betyg av båda grupperna, även om barnen gav något högre betyg än föräldrarna. Genomgående i undersökningen gällde att elverna är mer positiva till skolan än vad föräldrarna är.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".