Sörmland

Återhämtning på bostadsmarknaden

Priserna på bostadsrätter i Sörmland har det senaste kvartalet ökat med nio procent. I Eskilstuna var ökningen 20 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik.
– Det beror på att det är en återhämtning från nedgången i höstas i kombination med att räntan sänktes i december och februari. Det har gett en injektion på bostadsmarknaden, säger Johan Isoz, fastighetsmäklare i Nyköping.

Efter höstens dramatiska finanskris var det många som räknade med att priserna på bostäder skulle rasa. Men istället har det skett en ökning.med nio procent i länet. Förutom en kraftig ökning i Eskilstuna steg priserna även i Nyköping och Katrineholm, med 12 respektive 9 procent. I Strängnäs har priserna sjunkit med 12 procent.

Men mäklaren Johan Isoz tror inte på en fortsatt prisökning.

– Nej jag ser det som en återhämtning och tror inte på någon prisökning förrän konjunkturen vänder uppåt. För de som har jobb och känner sig säkra på sitt jobb har ett bra läge att köpa. De har mer pengar i plånboken och det är låga räntor.

Villapriserna ligger i stort sett stilla i länet.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".