ESKILSTUNA

Sonen åtalad för mordförsök

En 33-årig man åtalades idag i Eskilstuna misstänkt för försök till mord. Han ska i mitten av februari i år ha misshandlat sin mor med slag, sparkar och knivstick. Sonen påträffades tillsammans med sin döda mor i hennes lägenhet. Åklagaren anser sig ändå inte kunna bevisa att sonen orsakat hennes död.

Kvinnan påträffades död i sin lägenhet och där fanns också sonen, som greps till en början misstänkt för mord.

Hon bar tydliga spår av en brutal misshandel med massor av skador framförallt i huvudet efter slag och sparkar. Men hon hade också blivit stucken med kniv.

Sonen fanns alltså också i lägenheten och greps misstänkt för mord, men har hela tiden nekat. Han medger att han varit hos sin mamma, men att han gick och lade sig och vaknade när allt hade hänt.

När obduktionen var klar visade det sig att åklagaren inte längre kunde bevisa att mannen tagit livet av kvinnan. Förutom alla dom fysiska skadorna var hon också akut förgiftad av en överdosering av sina mediciner. hur hon fått i sig det kan åklagaren inte bevisa. Ingen kan heller fastslå vilket som blev den slutgiltiga dödsorsaken.

Åklagarens starkaste bevis för att den 33-årige sonen varit i någon form av fysisk kontakt med sin mor är de hudavlagringar som hittats under kvinnans naglar. DNA undersökning visar att de kommer från sonen.

Alltså, menar åklagaren, har 33-åringen åtminstone misshandlat sin mot mycket svårt och har därför åtalat honom för försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".