Dålig EMU-information på andra språk än svenska

Det är svårt att få tag på information inför EMU-omröstningen på andra språk än svenska. De flesta partier och kampanjorganisationer har ännu inte tagit fram tryckta broschyrer på invandrarspråken, utan hänvisar till internet.
-Men visst ska vi erbjuda tryckt information på invandrarspråk från Socialdemokraternas ja-kampanj, säger Fredrik Strömqvist, partiombudsman i Eskilstuna. Eftersom ingen statlig myndighet kommer att skicka ut informationsbroschyrer som de gjorde till EU-valet 1994, så ligger ansvaret för EMU-informationen på de olika partierna och kampanjorganisationerna. Det är alltså de som ansvarar för att informationen översätts till invandrarspråken. Fredrik Strömqvist (s) menar dock att när EMU-kampanjen drar i gång på riktigt, ska de erbjuda tryckt information på invandrarspråken. Men trots att det är mindre än en månad kvar till folkomröstningen, och att drygt 300 000 av de utländska medborgarna som är bosatta i Sverige får rösta i EMU-valet, så finns det fortfarande mycket lite tryckt information på andra språk än svenska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".