Missvisande flyginformation misstag säger chef

Det var ett misstag som gjorde att marknadsföringen från Skavsta flygplats om Ryan Airs nya flyglinje saknade uppgifter om riskerna med att flyga med bolaget. Det säger Joakim Lindholm, flygplatschef på Skavsta Flygplats.
Ryan Air tar inget ansvar för passagerare som missar anslutningsflyg på grund av inställda eller försenade flyg. Något man kritiserats för av Konsumentombudsmannen. Ryan Air tar nämligen inte något ansvar för om passagerare som har anslutningsflyg i exempelvis Bryssel missar detta på grund av förseningar eller intställda flyg. Något som Ryan Air är tydliga med att tala om på sin hemsida. När Flygplatsen gick ut med information om den linjen från Skavsta informerade man inte om att passagerare som väljer att flyga med Ryan Air tar en risk om dom tänker flyga vidare från en annan flygplats, något dom borde ha gjort menar KO. KO kritiserar alltså Ryan Air men Jokim Lindholm, flygplatschef på Skavsta menar att den kritiken inte har något eller litet värde. Orsaken, KO förstår helt enkelt inte den nya tidens villkor för flygtrafiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".