Stora nedskärningar i Flen

Den närmaste framtiden för Flen ser inte helt ljus ut precis som för länets övriga kommuner. Flens kommun ska skära ned med 40 miljoner kronor de kommande två åren och det kan innebära personalnedskärningar, säger moderaten Lotta Finstorp, kommunsstyrelsens ordförande i Flen.
Det är ekonomisk kris i länets kommuner. Läget ser dessutom ut att förvärras. Skatteintäkterna minskar och kostnaderna ökar. I Flen beräknas underskottet i år bli 32 miljoner. Bara socialnämnden går med över 20 miljoner i underskott. I så gott som alla kommuner dras den ekonomiska svångremmen nu åt. I Flen kan det bli aktuellt med personalnedskärningar, exempelvis inom skola och äldreomsorg. Inom kort ska förvaltningarna berätta för kommunsstyrelsen om vad 40 miljoner i nedskärningar innebär. -Kommunen måste se över alla kostnader, säger kommunalrådet Lotta Finstorp, som kan tänka sig en skattehöjning om man inte lyckas få ekonomin att gå ihop.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".