Pekka Ollila intervjuas av Katarina Wahlund
ESKILSTUNA

125 varslas på Volvo CE

Volvo CE varslar ytterligare personal om uppsägning. Volvo CE varslar 50 tjänstemän vid anläggningarna i Eskilstuna. Dessutom kommer 100 inhyrda konsulter att lämna företaget.

Sammanlagt varslas 125 tjänstemän vid anläggningarna i Eskilstuna, Hallsberg och Braås. Dessutom kommer 100 inhyrda konsulter att lämna företaget.

Orsaken till det nya varslet är enligt Volvo den kraftiga nedgången på världsmarknaden för tunga fordon. Sammanlagt berörs över 1500 anställda inom Volvokoncernen av det nya varslet.

– Det är tuffa tider. Jag upplever dock inte att det är arbetsbrist, säger Patrik Fransson som jobbat på Volvo sedan 1995.

Volvo CE i Eskilstuna har i två omgångar tidigare varslat 450 kollektivanslutna metallarbetare.

Det pågår diskussioner med de fackliga organisationerna om att korta arbetstiderna och Volvo uppger att företaget är ser positivt på att kunna genomföra delar av dessa varsel med en sådan lösning. Dessa överenskommelser görs då lokalt och anpassat efter verksamhetens behov, uppger Volvo.

– Jag skulle tro att de flesta mer eller mindre hade förväntat sig ytterligare varsel, säger Pekka Ollila som är klubbordförande för Unionen Volvo i Eskilstuna.

Katarina Wahlström
katarina.wahlström@sr.se

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Karin Frimodig
karin.frimodig@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".