Ylva G Karlsson.
landstinget

Kritik mot Karlssons agerande

Jörgen Danielsson (S), ordförande i landstings-styrelsen är kritisk till att allianskollegan, miljöpartisten Ylva G Karlsson, anlitade sin man till ett föredrag om egenproducerad vindkraft.

Danielsson anser att det var etiskt olämpligt, men säger sig ha orubbat förtroende för Karlsson. Däremot fattar han som ordförande i landstingsstyrelsen idag beslut om att utreda hur det kunde bli så.

Vänsterpartisten Peter Linnstrand är upprörd över hur majoriteten har använt de dryga 30 000 kronorna som föredraget kostade.

– Det här slår ju mot alla, från politiker till personalen inom landstinget, menar Linnstrand.

Ylva G Karlsson kallade till en presskonferens igår, sedan det kommit fram att hon på landstingets bekostnad beställt ett föredrag av ett företag som ägs och drivs av hennes man.

– Det som har hänt är ju att det blivit en felaktig och olyckligt när ett uppdrag har gått till min man när han skulle hjälpa mig att hitta en person som var kunnig inom vindkraft, säger Karlsson.

Ylva G Karlsson tar själv på sig hela ansvaret över att hennes man fick uppdraget och menar att hon gjort fel och är ledsen över det som hänt.

Johan Tjerneng
johan.tjerneng@sr.se

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".