ESKILSTUNA

Mat för idrotstklasser dras in

Redan nu börjar en del av skolorna i Eskilstuna känna av besparingskraven som ställs på skolan för att komma tillrätta med de minskade skatteintäkterna och ökade kostnaderna för försörjningsstöd. På Edvardslundsskolan i Torshälla har eleverna som läser sin högstadieutbildning med idrottsprofil fått indragen frukost och mellanmål.

De indragna målen bekymrar både eleven Sebastian Malm och rektorn Leif Örnrå.

– Vi kan ta med oss hemifrån. Men det kommer nog att bli att vi går till Hemköp som ligger nära och köper en godispåse eller något sådant, säger Sebastian Malm som går på Edvardslundsskolan.

På Edvardslundsskolan i Torshälla har rektorn Leif Örnrå skrivit ett brev till föräldrarna till de barn som valt profilerna innebandy, fotboll eller handboll och beklagat att idrottsklasserna går miste om både sin frukost och sitt mellanmål.

Orsaken är de besparingar som skolorna i Eskilstuna tvingas till pga finanskrisen. Han skriver också i brevet att problemet kan avhjälpas om föräldrarna själva skickar med någon form av matsäck. Men Leif Örnrå  tycker egentligen inte att detta är en hållbar idé.

– Skolan ska vara avgiftsfri. Vi får inte på något sätt ta ut pengar av våra elever, säger Leif Örnrå.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".