Företagarna Carina Sohl och Marja Fiander
SÖRMLAND

Företagare satsar på Dubai

I dagens lågkonjunktur har det blivit mycket svårare att sälja hantverksprodukter. Ett antal sörmländska företagare inom formgivning och design har därför tagit ett helt nytt grepp. Tio kvinnliga entrepenörer kommer nu att försöka hitta köpare i Dubai.

Det som först verkade som en vild idé har nu utmynnat i ett bidrag på 366 000 kronor från länsstyrelsen Och det är pengar som ska användas till att förbereda marknadsföringen i Förenade arabemiraten.

Marja Fiander, är tillsammans med Carina Sohl, initiativtagare till ”Vision Dubai”. Hon säger att drömmen är att få in beställningar och att exempelvis få inreda hotell.

– Vi hoppas på att få kontakt med mäklare, arkitetkter och inredningsarkitekter, säger Carina Sohl.

Idén fick dom efter att ha läst om ett företag som just hade provat att lansera sin produkt i Dubai. Eftersom det framför allt nu i lågkonjunkturen är rätt svårt att få avsättning för lite exklusivare produkter så var det lite grann av friskt vågat - hälften vunnet.

Man anlitade det kvinnliga entrepenörsnätverket FöretagSam Nora som projektägare och vände sig till länsstyrelsen som fördelar pengar från EU, Tillväxtverket och regeringens program för främjande av kvinnors företagande. Projektet fick exakt det belopp, 366 000 kronor, som man hade ansökt om.

Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".