Dålig EMU-information på länets studieförbund

Studieförbunden i Sörmland är dåliga på arrangera EMU-aktiviteter, fastän de har fått pengar från folkbildningsrådet för att göra just det.
Trots att informationskampanjerna nu drar i gång på riktigt, väljer flera studieförbund att inte arrangera någon mer EMU-information alls inför folkomröstningen. Synd, tycker Siv Andersson, från Eskilstuna, som skulle kunna tänkas sig att gå en kurs om EMU och lära sig mer. - Man är väldigt osäker, man får ingen bra information, säger hon. Studieförbunden i Sverige har tillsammans fått drygt elva och en halv miljon kronor från folkbildningsrådet för att arrangera olika aktiviteter som handlar om EMU. Men i Sörmland har det varit ganska glest mellan föreläsningarna och studiecirklarna och flera studieförbund har bara arrangerat en eller ett par aktiviteter och kommer inte ordna några fler innan folkomröstningen. Fem förbund har gått samman och arrangerar tillsammans några föreläsningar, men de är ganska få. På Medborgarskolan i eskilstuna arrangeras en endaste föreläsning om EMU och den hålls internt för en kursgrupp som redan studerar på förbundet. Så här förklarar Anne-Louise Palm, kursansvarig på Medborgarskolan i Eskilstuna, varför det bara blir en föreläsning. - Jag har inte kunnat prioritera det och när jag såg att de andra studieförbunden gått samman och gjort ett bra jobb så behövde jag inte, säger hon. På frågan om hon tycker att hon fyllt sin uppgift säger Anne-Louise Palm så här: - Inte jag på Medborgarskolan, men det har de andra studieförbunden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".