Nyköping

Skottlossning vid rån

Ett skott avfyrades när två maskerade män rånade Max hamburgerrestaurang på Gumsbacken i Nyköping sent på söndagsnatten. Enligt polisen kan det finnas ett samband med rånet mot samma restaurang för en månad sedan.

Strax innan klockan ett på natten rånade två mörkklädda och maskerade män hamburgerrestaurangen Max i Nyköping, bara en månad efter ett tidigare brutalt rån mot samma restaurang. Vid rånet sköt en av männen ett skott mot taket.

Inne på restaurangen fanns det tre anställda och tre gäster, ingen av dem blev skadad under rånet.

Männen försvann från platsen till fots. De fick med sig en summa pengar, hur mycket har polisen inga uppgifter om.

Polisen ägnade tre timmar åt att söka efter männen med hundpatruller, och hundarna fick upp ett bra spår, enligt polisens vakthavande. Spåret visade sig dock inte ge något resultat, och hundspårningen avbröts strax före klockan fem på morgonen.

Det tidigare rånet mot Max skedde strax före midnatt den 26 mars. Också den gången var det två rånare med vapen. Rånarna slog då ner en av de anställda med en pistol i samband med rånet. Efteråt flydde de från platsen.

Bengt Jansson, chef på polisens avdelning för grova brott i Nyköping, säger att det brottet ännu inte är uppklarat.

– Det skulle kunna ha ett samband med det här rånet, det ser vi som en möjlighet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".