Teater om fotboll lockar i Oxelösund

Fotboll drar allt fler åskådare runt Sverige. Och nu lockar också Sörmlands musik och teater med fotboll - på scen. På måndagen startade repetitionerna i Oxelösund till den nyskrivna fotbollspjäsen "I lagets namn".
Temat är fotboll, även om fokus ligger på fansen på läktarplats. Ensemblen består av skådespelarproffs såväl som lokala amatörer. En av dessa är Cecilia Dolk från Oxelösund. -Jag ska vara en riktig fotbollsfanatiker. Det ska bli lite samba, säger hon Pjäsen "I lagets namn" är nyskriven för Sörmlands musik och teater, och tar upp olika sidor av fotbollen. Allt ifrån tjejer som brinner för sporten till baksidan - huliganproblemet. Repetitioner och premiär blir i Oxelösund, sedan bär det av till Katrineholm och Eskilstuna. Idén om fotbollstemat kom från regissören, Mattias Knave, som beskriver sig som "sjukligt och passionerat" intresserad av fotboll. Men pjäsen kommer att intressera även andra, enligt musik och teaterchefen Ingela Malmberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".