eskilstuna

Polisen jagade man med automatvapen

På tisdagskvällen fick polisen in flera samtal från vittnen som sett en person röra sig i Eskilstuna med ett vapenliknande föremål. Personen sågs senare slänga upp vapnet på ett tak.

Vid 19.10 fick polisen in samtal från vittnen som såg en svartklädd person gå på Västra Storgatan i Eskilstuna med ett vapenlikannde föremål i handen.

Personen sågs sedan körandes med föremålet på moped i Årby. Vittnen ska, enligt polisen, ha sett hur mannen kastade föremålet upp på ett garagetak.

När polisen kom till platsen konstaterade de att det rörde sig om en AK 47, kalasjnikov. I nuläget är det oklart om det rör sig om en replika eller ett fungerande vapen, uppger Thomas Redlund, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Enligt en del av de vittnesuppgifter som kommit in till polisen ska mopedisten ha haft sällskap av en man på cykel. Senare hittade polisen en brinnande moped strax norr om Årby.

Polisen har inte fått in något larm om rån eller hot och rubricerar nu händelsen som olaga vapeninnehav. Flera polispatruller söker nu efter spår efter de två personerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".