FLEN

Flensbo åtalas för väpnat bankrån

En 53-årig Flensbo och en 37-årig Karlskronabo har åtalats misstänkta för ett väpnat rån mot Östgöta Enskilda bank i Kisa för snart två år sedan.

Det var den 28 maj 2007 klockan 11.10 som två maskerade rånare slog till mot Östgöta Enskilda bank i Kisa. Bytet blev på över 200 000 kronor. Men trots massiva polisinsatser kom rånarna undan. Spåren efter gärningsmännen slutade i ett övergivet flyktfordon utanför Kisa.

Först två år senare fick polisen ny fart i utredningen när de två misstänkta Kisarånarna kunde hittas i en rånutredning i Kalmar län. Två män som gripits misstänkta för att ha rånat banken i Torsås i januari i år kunde kopplas till Kisarånet tack vare DNA-fynd.

De två åtalade männen, 37 och 53 år gamla, ska ha planerat rånet minst ett halvår i förväg. Under hösten 2006 ska männen ha stulit bilnycklar och registreringsplåtar till flyktfordonet.

Männen åtalas nu misstänkta för grovt rån, egenmäktigt förfarande och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Rättegången inleds den 4 maj i Kalmar tingsrätt.