Oro för nedläggning av Lötenskolan i Flen

Lötenskolan i Flen kanske ska läggas ner. Barn- och utbildningsförvaltningen i kommunen ska spara och att lägga ner Lötenskolan är ett av sparförslagen, som politikerna ska ta ställning till.
Lärare och barn på Lötenskolan i Flen är nu oroliga för sin skolas framtid. -Klart att man blir både besviken och förvånad, säger Yvonne Skans, som jobbat som lärare på Lötenskolan i trettio år. Vi tycker ju att vi har en bra fungerande skola, som det är synd att lägga ned. -Vi vet inte än hur de har tänkt det, men vi är oroliga för att de ska splittra klasserna, säger Yvonne Skans. På Lötenskolan och märks oron också bland föräldrar, som hoppats att deras barn skulle få gå på skolan. -Det är flera föräldrar som frågat hur det här ska gå, säger förskolläraren Marianne Adnersson. De har flyttat hit för att barnen ska få gå på en liten skola i närområdet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".